W kryzysie możesz uwzględnić w diecie podroby(serca,żołądki,wątróbka);ryż/kasza do drogich raczej nie należą;olej rzepakowy ok,ale tłoczony na zimno o obniżonej zawartości kw.erukowego P.S. Ten biały dzienniczek nad Twoją wypowiedzią to możliwość edycji
Jest dużo wartościowych olejów, tylko nie wszystkie się nadają do obróbki cieplnej. Nie wszystkie też mają dużą ilość omega3. Ja bym się więc nie nastawiała na jeden zamiennik, tylko 2-3. Te droższe i lepsze lepiej jeść tylko na surowo (do sałatek, polewać ziemniaki czy kasze), a do smażenia, pieczenia mieć inny, który wytrzymuje wyższe [...]
[...] itp), takich jak choćby: oleokantal, beta-sitosterol, oleuropeina, skwalen czy tyrozol i innych. Między innymi dlatego poleca się często oliwę z oliwek, a nie zimno tłoczony olej rzepakowy (a ten przecież ma jednonienasyconych dużo, WNNKT mało, relacja o3 do o6 lepsza). Najpierw warto skompletować wiedzę - a dopiero potem używać jej jako [...]
Olej rzepakowy na zimno tłoczony, dobry aczkolwiek nie nadużywałbym go. Równie dobrze możesz kalorie nadganiać każdym innym tłuszczem: Masło klarowane,olej kokosowy, olej lniany, awokado,orzechy itp.
[...] Dasz tłustsze mięso, odejmiesz z czegoś innego, w czym problem, że czekolady nie będzie? W niej nie ma dobrych tłuszczy ani ww, wieprzowinę jedz a nie czekoladę, ryż tańszy od dzemu, dzem to sam cukier, zamiast oliwy olej rzepakowy na zimno tłoczony tańszy jest. Obczajaj tematy z promo, nie trzeba być milionerem żeby robić formę. Nie cuduj%-)
[...] suplementy, z których dobrze się wchłaniają. Oprócz tego warto zrobić przegląd źródeł tłuszczu w obecnej diecie i ewentualnie zainwestować w oliwę z oliwek, orzechy włoskie, olej lniany o wysokiej zawartości omega3 (nie każdy się nadaje!) lub zimno tłoczony olej rzepakowy i co dzień uzupełniać dietę o te tłuszcze, a obcinać inne, mniej zdrowe... [...]
ostatnio kupiłem olej rzepakowy na zimno tłoczony, świetna cena i bardzo mi smakuje. kosztuje około 7 zł 0,5l, bardzo dobra odmiana dla oliwy z oliwek. Używam jeszcze oleju z pestek winogron,
[...] Wszystkie te składniki maja wpływ na efekt końcowy. Święte słowa Używam do tego masła orzechowego własnej produkcji (orzechy włoskie, migdały, sezam, orzechy makademia, olej rzepakowy na zimno tłoczony)+syntha i wychodzi bardzo smaczne. No, chyba, że ktoś ma inny gust niż ja W lodówce chłodzi się kolejna porcja. Osobiście sprawdziłam (na [...]
[...] białka zaliczamy :) Jedz mięso, twaróg, ryby, jajka -to dobre źródła białka. Ryż to węglowodany, tak jak kasze, makaron (wybieraj razowy), chleb. Z tłuszczy: oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, olej rzepakowy tak jak oliwa z oliwek na zimno tłoczony. Warzywa właściwie wszystkie po za ziemniakami i strączkowymi (tzn możesz je jeść, ale nie licz [...]
dodalem banana wiec w tym momencie bilans jest taki 2100kcal/ 185B/ 127W/ 98T jak smaze to z reguły bez tluszczowo,nic nie leje. ale rzeczywiscie jak juz cos wlewam na patelnie to nie dodawalem tego do bilansu (zazwyczaj 20g oliwy/ olej rzepakowy na zimno tloczony) bede dodawla teraz. ok jutro uwzglednie wegle w sniadaniu na pewno.
[...] mlekiem. Wytrzeć papierowym ręcznikiem (nie płukać wodą, bo chodzi o to, żeby jak najwięcej bakterii zostało na skórze), posmarować oliwą lub jakimś przyjaznym skórze olejem (migdałowy, lniany, oliwa z oliwek, zimno tłoczony rzepakowy). 2. Smarować świeżym sokiem z aloesu lub żyworódki. 3. Zrobić samemu olej nagietkowy - pół [...]